Persoonlijk en betrokken

De Kleine Wereld is opgericht in 2000 en vindt haar oorsprong in Berkel-Enschot. De oorspronkelijke missie en visie, werken vanuit oprechte betrokkenheid bij het kind, de ouders en de omgeving, wordt nog steeds met hart en ziel door onze medewerkers uitgedragen. Vooral de aandacht en ruimte voor eigenheid, het zelf ontdekken van de wereld om je heen en het denken in mogelijkheden is wat De Kleine Wereld zo bijzonder maakt.


Het karakteristieke gebouw aan het Wilhelminaplantsoen groeide uit tot een prachtig kinderdagverblijf, met 5 groepen. In de jaren die volgenden kwamen er verschillende kindcentra met faciliteiten voor kinderen van 0 tot 13 jaar bij. Niet alleen in Berkel-Enschot, maar ook in Mierlo en in Rijen. De namen van onze kindcentra eindigen allemaal op “wereld” en zijn zo goed herkenbaar als onderdeel van De Kleine Wereld. De Kleine Wereld is een “platte” organisatie, wat betekent dat de communicatielijnen kort zijn.

 

Organisatiestructuur

De dagelijkse coördinatie van onze kindcentra ligt in handen van een vestigingsmanager (KDV) of locatieleidster (BSO). Hij/zij is 4 dagen op de locatie aanwezig en weet daarom goed wat er leeft en speelt. Vragen of andere zaken kunnen snel door de vestigingsmanager opgepakt worden. U heeft echter voornamelijk veel contact met de pedagogisch medewerkers op de groep van uw kind. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, ontwikkeling en verzorging van de kinderen. Zo houden we onze opvang kleinschalig en persoonlijk. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een goede dagelijkse overdracht, zodat u altijd weet hoe het met uw kind is gegaan en wat hij /zij heeft gedaan. De locaties worden ondersteund door het managementteam (MT). Het MT bestaat, naast de vestigingsmanagers, uit directeur, kwaliteitsmedewerker en P&O. Voor vragen over de plaatsing van uw kind, kunt u terecht bij onze afdeling plaatsing en planning.

Ontdek en ontmoet onze bijzondere Kleine Wereld!


Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een inspirerende rondleiding!


Bel 013-2056010 of mail naar planning@dekleinewereld.org