Samenwerken

De Kleine Wereld is meer dan opvang en verzorging gedurende de dag, of voor en na schooltijd. Kinderen brengen een deel van de week bij ons door, waardoor het ook een deel van hun wereld is. Als partner van Berkel-Enschot en Mierlo voelen wij het als onze verantwoordelijkheid om kansen voor kinderen en de omgeving te blijven creëren en binding met de omgeving te houden.

Ouders en kinderen

Ouders en kinderen zien wij als onze belangrijkste partners. Zij zijn ons belangrijkste klankbord. Wij luisteren daarom goed naar uw tips en ideeën. Hiervan leren wij en kunnen wij onze opvang steeds verder verbeteren. Als partners in opvoeding, is continue afstemming en communicatie tussen ouders en pedagogisch medewerkers belangrijk. Op deze manier kunnen wij uw kind voorzien van de best mogelijke zorg en opvang.

Partners in de omgeving

De Kleine Wereld zoekt en onderhoudt actief de samenwerking met partners in de omgeving. Op deze manier worden voor zowel de kinderen als voor partners leuke en nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking met de lokale groente- of fruitboer, kinderboerderij, bibliotheek en sportverengingen. Maar ook regionale sportopleidingen, het consultatiebureau, de wijkverpleegkundige en de lokale GGD zien wij als waardevolle partners.

Integrale kindcentra

In onze voorzieningen zoeken we naar aansluiting bij zorg en onderwijs, zodat wij kinderen een totaal dagaanbod kunnen bieden en de doorgaande (leer)lijn bevorderen. De Kleine Wereld is daarom steeds vaker in Integrale Kindcentra (IKC) te vinden. Hier worden visie, sfeer en werkwijzen op elkaar afgestemd. Thema’s, activiteiten, ruimtes, materialen en expertise worden afgestemd en uitgewisseld. IKC’s bieden een complete speel-leeromgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Ook de overgang van kinderdagverblijf of peuterspeelzaal naar de basisschool en BSO, wordt hiermee erg makkelijk.

Nieuwe samenwerkingen

Ziet u ook een leuke mogelijkheid om samen te werken met De Kleine Wereld, neem dan contact op met Edwin Spaan. Bereikbaar op telefoonnummer 013-2056010 of per e-mail edwin@dekleinewereld.org.

Ontdek en ontmoet onze bijzondere Kleine Wereld!


Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een inspirerende rondleiding!


Bel 013-2056010 of mail naar planning@dekleinewereld.org