Visie en missie

Opgericht in 2001, vervult de Kleine Wereld al geruime tijd de missie om kinderen een vertrouwde en inspirerende plek te bieden, waar zij de wereld kunnen ontmoeten en ontdekken. Onder deskundige en liefdevolle begeleiding van onze pedagogisch medewerkers. Samen met ouders werken wij iedere dag met de grootste zorg en aandacht aan de opvang, opvoeding en ontwikkeling van uw kind. De Kleine Wereld is méér dan kinderopvang!

Aandacht

Aandacht staat centraal in onze missie en in ons handelen. Aandacht voor het kind, de ouders, de omgeving en de organisatie. Hierdoor zullen u en uw kinderen zich snel vertrouwd en thuis voelen bij De Kleine Wereld. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind bij ons zichzelf kan zijn en zich gezien voelt. Van onze medewerkers mag u dan ook verwachten dat zij betrokken zijn, snel inspelen op uw vragen, met u meedenken en iedere dag de tijd voor u en uw kinderen nemen.

 

Img1

 

Ontmoeten

Het ontmoeten van de omgeving biedt voor kinderen veel kansen om nieuwe indrukken en ervaringen op te doen. De Kleine Wereld zet zich iedere dag in om deze ontmoetingen mogelijk te maken. Spelen met leeftijdgenootjes, activiteiten met oudere of jongere kinderen, buiten spelen en uitstapjes in de omgeving, bijvoorbeeld naar de boer, de markt of het bos.

 

Ontdekken

Kinderen hebben een aangeboren drang tot ontdekken. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en hebben een enorm doorzettingsvermogen. Onze pedagogisch medewerkers laten de kinderen vooral kind zijn. Zij volgen de interesses, initiatieven en ideeën van de kinderen, laten hen zoveel mogelijk zelf proberen, ervaren en doen, maar zijn altijd dichtbij om te helpen, mee te doen of iets extra’s te bieden. Onze themaruimtes, zoals het kindaterlier, kookcafé, speelhal en buitenruimte, prikkelen de ontdekkingsdrang van kinderen nog eens extra. Ook échte materialen, kosteloos materiaal en materialen uit de natuur zijn erg leuk om te onderzoeken!

Ontwikkelen

Spelenderwijs besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van kinderen.  Ieder kind krijgt de ruimte om in eigen tempo en op eigen wijze te ontwikkelen. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren kinderen in hun natuurlijke ontwikkelproces, om steeds een stapje verder te zetten en om zelf te ontdekken wat het kan en wil. Zij weten dat een kind vooral leert als het iets leuk vindt, verwonderd en betrokken is. Alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod zoals;

  • Rennen en klauteren,
  • Torens bouwen en puzzels maken,
  • Voorlezen en zingen,
  • Tekenen, schilderen,
  • Kleien en muziek maken.

 

Ontdek en ontmoet onze bijzondere Kleine Wereld!


Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een inspirerende rondleiding!


Bel 013-2056010 of mail naar planning@dekleinewereld.org