Ingeschreven, en nu?

De Kleine Wereld verwerkt alle aanvragen voor opvang op de afdeling planning & plaatsing. Hebt u vragen over de status van uw aanvraag of over andere zaken rondom kinderopvang zoals onze werkwijze of (het aanvragen van) kinderopvangtoeslag? Neemt u dan contact met ons op:

  • Per telefoon: 013-2056010
  • Per e-mail: planning@dekleinewereld.org (medewerker planning en plaatsing)

Binnen twee weken na uw inschrijving, ontvangt u van ons een inschrijfbevestiging. Wenst u op korte termijn kinderopvang op een kindercentrum met beschikbare plekken, dan ontvangt u ook gelijk een aanbod voor plaatsing.

Plaatsingsbeleid

De Kleine Wereld streeft ernaar uw kind een passende plaats te bieden in het kindcentrum van uw keuze, op de gewenste ingangsdatum en de door u gewenste dagen. De plaatsingsmogelijkheden zijn van een aantal factoren afhankelijk, maar in principe is er altijd plaats voor uw kind. Aanmelden voor het kinderdagverblijf is mogelijk vanaf vaststelling van de zwangerschap. Wij adviseren om uw kind zo vroeg mogelijk aan te melden zodat u verzekerd bent van een plek op uw voorkeursdagen. Indien uw kind niet direct op de locatie, plaatsingsdatum of alle dagdelen van uw keuze kan worden geplaatst, proberen wij u in de tussentijd een goed alternatief te bieden. Ons volledige plaatsingsbeleid kunt u onderaan de pagina downloaden.

Aandachtsleidster

Alle kinderen bij De Kleine Wereld hebben een eigen aandachtsleidster. Deze wordt toegewezen bij de plaatsing van uw kind en verandert bij overgang naar een andere groep. De aandachtsleidster is het eerste aanspreekpunt voor ouders, volgt de ontwikkeling van uw kind en voert gesprekken met ouders.

Kennismaking en intake

Voordat uw kind naar De Kleine Wereld komt, wordt u door de aandachtsleidster van uw kind uitgenodigd voor een kennismaking/intakegesprek. Tijdens dit gesprek komen opvangtijden, bijzonderheden over voeding en gezondheid en andere zaken aan de orde. Verder krijgt u tijdens dit kennismakingsgesprek uitgebreide informatie over het desbetreffende kindcentrum.


Wennen

Kinderen die voor de eerste keer naar De Kleine Wereld komen wordt een wenperiode aangeboden. U en uw kind krijgen de kans om de nieuwe omgeving even rustig te leren kennen. Er worden doorgaans twee wenmomenten van een dagdeel afgesproken voor het kind. Dit wordt afgestemd op behoeften van u en uw kind. Voor kinderen jonger dan 6 maanden is één wenmoment vaak voldoende.

Wijzigingen

Wilt u een mutatie aanvragen of uw plaatsing (gedeeltelijk) opzeggen? Dat kan met één van de onderstaande downloads. U kunt natuurlijk ook altijd even contact opnemen met onze afdeling planning en plaatsing.

Downloads

Ontdek en ontmoet onze bijzondere Kleine Wereld!


Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een inspirerende rondleiding!


Bel 013-2056010 of mail naar planning@dekleinewereld.org