Peuteropvang 2-4

Peuters gaan steeds meer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze doen nieuwe ontdekkingen in de sociale en fysieke wereld en krijgen steeds meer taal- en rekenbegrip. Ze ontwikkelen een beter geheugen en kunnen daarom verhalen vertellen, complexere situaties oplossen, langer met iets bezig zijn en zijn meer gericht nieuwsgierig. Bij De Kleine Wereld is het aanbod en de begeleiding in deze leeftijdsgroepen daarom speciaal afgestemd op de toenemende interesse en ontwikkelingskansen van de kinderen. Kinderen worden op speelse wijze voorbereid op de basisschool. Ze wennen aan een dagritme van brengen, halen, samen eten, zingen, spelen en activiteiten. Opruimen, samenwerken, taakjes en zelf kiezen hoort er ook bij. Zo bevorderen wij de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen. Ook wordt er al wel eens een kijkje op school en in de klas genomen. Om een doorgaande (leer)lijn te creëren, zorgen onze pedagogisch medewerkers voor een persoonlijke overdracht naar de basisschool van het kind.

In al onze peuterprogramma’s wordt voorschoolse educatie (VVE) aangeboden, hetgeen bijdraagt aan de ontwikkeling van de kinderen. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren kinderen in hun natuurlijke ontwikkelproces, om steeds een stapje verder te zetten en om zelf te ontdekken wat het kan en wil. Zij weten dat een kind vooral leert als het iets leuk vindt, verwonderd en betrokken is. Lees hier meer over VVE.


Peuteropvang voor 2 tot 4 jarigen wordt op de volgende plekken aangeboden:

  • Reguliere peutergroepen kinderdagverblijven Berkel-Enschot, Rijen en Mierlo (kinderopvang)
  • Peuterwereld in Mierlo en Rijen (korte dagdelen kinderopvang)
  • Peuterspeelzaal De Speelwereld in Berkel-Enschot en Rijen

Voor vragen over peuteropvang in welke vorm dan ook, kunt u terecht bij onze afdeling planning en plaatsing: 013 20 56 010 of wendy@dekleinewereld.org. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

 

De Peuterwereld (Mierlo)

Speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar biedt de Wonderwereld in Mierlo peuterochtenden en -middagen van 3 uur aan. Een compleet peuteraanbod met onder andere activiteiten op het gebied van taal, rekenen, gym, creativiteit, natuur, verkeer en voeding. Regelmatig worden leuke uitstapjes in de omgeving gemaakt. Op deze manier kunnen ook kinderen die niet naar de reguliere kinderopvang gaan, profiteren van leuke en uitdagende activiteitenprogramma’s die hen voorzien van een goede start op de basisschool. Samen met leeftijdgenootjes spelen, ontdekken en ontwikkelen op allerlei gebieden! De Peuterwereld is geopend van maandag t/m vrijdag, ook in de schoolvakanties, tegen een uurtarief vanaf €4,95*! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden.

Peuterspeelzaal de Speelwereld (Berkel-Enschot)

Op peuterspeelzaal de Speelwereld kunnen kinderen vanaf 2 jaar terecht. Alle kinderen vanaf 2 jaar hebben recht op 2 dagdelen peuterspeelzaal tegen een ouderbijdrage die vastgesteld wordt door de gemeente. Hoe hoog de ouderbijdrage is, is afhankelijk van uw (gezamenlijk) inkomen. Het is daarom belangrijk dat u ons hiervoor de juiste inkomensgegevens verstrekt. Peuterspeelzaal de Speelwereld is een erkende VVE-locatie. Dit betekent dat kinderen met een VVE-indicatie bij ons terecht kunnen voor 4 dagdelen, waarvan 2 dagdelen gratis. Anders dan in de reguliere peuterspeelzalen, zijn er op onze VVE-peuterspeelzaal altijd 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers aanwezig die uw kind begeleiden. Klik hier voor meer informatie over VVE en een VVE-indicatie.

 

* Bij 52-weken opvang betaalt u 4,95 per uur. Voor 40-weken en vakantieopvang betaalt u €5,50 per uur. Ook kan uw kind meelunchen bij de Wonderwereld voor €5,50. Daarnaast heeft de u mogelijkheid om de opvang met 1 uur te verlengen.

 

 

 

 

Ontdek en ontmoet onze bijzondere Kleine Wereld!


Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een inspirerende rondleiding!


Bel 013-2056010 of mail naar planning@dekleinewereld.org