DeSpeelwereld_PSZ_Header.jpg

Welkom bij Peuterwereld De Speelwereld

lobke

Aangenaam kennis maken!

“Peuters gaan met grote sprongen vooruit. Iedere dag leren ze iets nieuws en daarbij leren ze vooral veel van elkaar. Een goed moment om te komen ontdekken bij de peuterspeelzaal.” Wil je een kijkje komen nemen bij onze peuterwereld? We laten je graag onze locatie zien! En natuurlijk mag je ook alvast spieken bij de basisschool.

Lobke Schoonus

Vestigingsmanager kindcentrum De Speelwereld

Rondleiding aanvragen


Spel voor TWEE!

Samen een garage bouwen, een figuur (na)maken met mozaïksteentjes of een rekenspelletje met dennenappels uit het bos. We laten speelgoed, taakjes en knutselwerkjes zo goed mogelijk aansluiten bij de leeftijd. Dan kunnen ze zichzelf écht ontwikkelen!

Kleine stapjes worden groter

Lopen, rennen, springen, vallen en weer opstaan. Nieuwsgierig gaat je peuter op pad om de wereld te ontdekken. Samen koken, dansen, buiten spelen, iedere dag leert je peuter iets nieuws. Peuters leren vooral veel van elkaar. Stiekem even spieken dus hoe de ander het doet!

Naar de GROTE school

Ritme en regelmaat geeft peuters een vertrouwd gevoel. Opruimen, samenwerken en zelf kiezen horen daar ook bij. Een goede voorbereiding voor de grote school. Meerdere keren brengen we een bezoekje aan de buren (St. Caecilia school). Even kijken bij de kleuters.

Inschrijven

Heb je al een rondleiding gehad en ben je enthousiast? Schrijf je kind dan eenvoudig in via dit formulier!

DIRECT INSCHRIJVEN


Peuterwereld

Vanaf 2 jaar kan jouw kind terecht bij Peuterwereld De Speelwereld. Je hebt dan recht op 2 dagdelen naar keuze, afhankelijk van de beschikbare plekken. Je bent niet gebonden aan een vaste combinatie van dagdelen.

 

VVE-indicatie

Peuterwereld de Speelwereld is een erkende VVE-locatie. Dit betekent dat kinderen met een VVE-indicatie bij ons terecht kunnen voor 3 dagdelen, waarvan 1 dagdeel gratis.

 

Bespreek je wensen met de vestigingsmanager. Samen komen we tot een aanbod waar jij en je kind je goed bij voelen.

SW_PSZ_meisjeKlei.jpg
Tarieven en toeslagen

De Peuterwereld (voorheen peuterspeelzaal) valt onder de Wet Kinderopvang. Dat betekent dat je wellicht recht hebt op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten voor De Peuterwereld. Vraag de toeslag op tijd aan. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag betaal je in 2021 een bruto uurprijs van € 8,46 voor De Peuterwereld. Dat is dus nog exclusief kinderopvangtoeslag.

Ouderbijdrage

Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag, dan betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage volgens de ouderbijdragetabel van de gemeente.
Heb je vragen over de kinderopvangtoeslag of de hoogte van de ouderbijdrage? We kijken graag met je mee.

Ruilregeling

Heb je een keer opvang nodig op een andere dag? Of een extra dag? Dat kan. Met onze unieke ruilregeling kun je eenvoudig opvangdagen ruilen. Komt je kind een keer niet, door bijvoorbeeld ziekte of vakantie, dan blijven die opvanguren een jaar lang geldig om op een andere dag in te zetten. Vraag naar de mogelijkheden bij de vestigingsmanager.

 


Onze pedagogisch medewerkers

Even voorstellen...

Activiteitenkalender

We laten graag zien welke activiteiten we ieder jaar voor de kinderen en ouders organiseren. Bekijk hier welke avonturen we (gaan) beleven.

Jaarkalender
SW_PSZ_activiteiten.jpg

Samen met ouders!

We betrekken je graag bij de opvang van je kind. Daarom hebben we veel persoonlijk contact over hoe het met je kind gaat. We houden je op de hoogte via onze speciale ouderapp, met foto's en nieuws.

Onze oudercommissie behartigt de belangen van alle kinderen en ouders. Zij denken mee en geven advies over een aantal belangrijke onderwerpen, zoals veiligheid en pedagogisch beleid. Heb je vragen, tips of wil je graag deelnemen? Neem gerust contact op. 

E: OCspeelwereldkdv@dekleinewereld.org

SW_PSZ_samenmetouders.jpg

Inspectierapport GGD

Wij gaan met onze opvang alleen voor de beste kwaliteit. Om dat te beoordelen komt de GGD ieder jaar langs. In het GGD-rapport lees je alles over Peuterwereld De Speelwereld.

GGD inspectierapport
Landelijk register kinderopvang (LRK)

Het LRK-nummer heb je nodig voor je belastingaangifte. Ieder kinderdagverblijf en elke buitenschoolse opvang heeft een eigen nummer.

LRK-nummer KDV en Peuterwereld De Speelwereld: 129364733


Pedagogisch beleid

Wil jij weten waarom we doen wat we doen? En hoe we jouw kind zoveel mogelijk laten ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen? Lees dan ons pedagogisch beleidsplan.

Pedagogisch beleidsplan
SW_PSZ_pedagogischbeleid.jpg

Kindcentrum De Speelwereld Kinderdagverblijf, Peuterwereld en Buitenschoolse opvang

Locatie
Schoolmeesterstraat 2a
5056 KK Berkel-Enschot
T: 013 211 90 61

Openingstijden
Van maandag tot en met vrijdag, van 07.30 uur tot 13.00 uur, alleen in de schoolweken.

Kom je gezellig een keer een kijkje nemen? We geven je graag een rondleiding. Je ontmoet onze pedagogisch medewerkers en proeft de huiselijke sfeer.

Rondleiding aanvragen
PandDeSpeelwereld.jpg
Kindcentrum De Speelwereld
Klik hier voor een routebeschrijving

Onze samenwerkingspartners