De Wonderwereld_Header_PSZ.jpg

Welkom bij Peuterwereld De Wonderwereld!

Karin_Vestigingsmanager.jpg"/

Aangenaam kennis maken!

“Sinds 1 januari 2018 zijn we gestart met Peuterwereld De Wonderwereld. Vooral gericht op de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) waarmee peuters worden voorbereid op de basisschool. Kom gerust een keer een kijkje nemen. We geven je graag een rondleiding!"

 

Karin van den Reek

Vestigingsmanager kindcentrum De Wonderwereld

Rondleiding aanvragen


Rijke fantasie

Spelen in de zandbak en roetsj van de glijbaan. Daar kunnen peuters zich fijn mee vermaken, maar we vinden het net zo belangrijk dat ze hun creativiteit en fantasie ontwikkelen. Dus geen kleurplaat, teken zelf maar iets moois.

Samen spelen en leren

In de bouwhoek wordt gewerkt aan een garage, in de huishoek komt de poppendokter langs en op de bank in de leeshoek lezen we een spannend boek. Na het fruiteten gaan we met elkaar in kleine groepjes aan de slag. Werken met constructiemateriaal, klauteren in de gymzaal of we spelen een uitdagend spel aan tafel.

Bijna naar school

Een peuter wil leren en is nieuwsgierig. Daar spelen wij graag op in. Zo maken we kennis met letters, tellen, samen delen en op je beurt wachten. Fruit eten op school, spelen met de kleuters en kennismaken met de nieuwe juf, zo gaan wij goed voorbereid naar school.

Inschrijven

Enthousiast over Peuterwereld De Wonderwereld? Schrijf je kind eenvoudig in via dit formulier!

DIRECT INSCHRIJVEN


Peuterwereld

Vanaf 2 jaar en 3 maanden kan jouw kind terecht bij De Peuterwereld. Je hebt dan recht op 2 dagdelen naar keuze, afhankelijk van de beschikbare plekken. Je bent niet gebonden aan een vaste combinatie van dagdelen.

 

VVE-indicatie

Peuterwereld De Wonderwereld is een erkende VVE-locatie. Dit betekent dat kinderen vanaf 2 jaar en 6 maanden met een VVE-indicatie bij ons terecht kunnen voor 4 dagdelen, waarvan 2 dagdelen gratis. Vraag bij de vestigingsmanager maar de voorwaarden en de mogelijkheden.

WW_PSZ_schommelen.jpg
Tarieven en toeslagen

De Peuterwereld (voorheen peuterspeelzaal) valt onder de Wet Kinderopvang. Dat betekent dat je wellicht recht hebt op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten voor De Peuterwereld. Vraag de toeslag op tijd aan. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.


Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag betaal je in 2021 een bruto uurprijs van € 8,46 voor De Peuterwereld. Dat is dus nog exclusief kinderopvangtoeslag. 

Ouderbijdrage
Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag, dan betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage volgens de ouderbijdragetabel van de gemeente.

Heb je vragen over de kinderopvangtoeslag of de hoogte van de ouderbijdrage? We kijken graag met je mee.

Ruilregeling

Heb je een keer opvang nodig op een andere dag? Of een extra dag? Dat kan. Met onze unieke ruilregeling kun je eenvoudig opvangdagen ruilen. Komt je kind een keer niet, door bijvoorbeeld ziekte of vakantie, dan blijven die opvanguren een jaar lang geldig om op een andere dag in te zetten. Vraag naar de mogelijkheden bij de vestigingsmanager.

 


Onze pedagogisch medewerkers

Even voorstellen...

Activiteitenkalender

We laten graag zien welke activiteiten we ieder jaar voor de kinderen en ouders organiseren. Bekijk hier welke avonturen we (gaan) beleven.

Jaarkalender
WW_PSZ_samentekenen.jpg

Samen met ouders!

We betrekken je graag bij de opvang van je kind. Daarom hebben we veel persoonlijk contact over hoe het met je kind gaat. We houden je op de hoogte via onze speciale ouderapp, met foto's en nieuws.

Onze oudercommissie behartigt de belangen van alle kinderen en ouders. Zij denken mee en geven advies over een aantal belangrijke onderwerpen, zoals veiligheid en pedagogisch beleid. Heb je vragen, tips of wil je graag deelnemen? Neem gerust contact op. 

E: OCwonderwereld@dekleinewereld.org

WW_PSZ_tekenen+juf.jpg

Inspectierapport GGD

Wij gaan met onze opvang alleen voor de beste kwaliteit. Om dat te beoordelen komt de GGD ieder jaar langs. In het GGD-rapport lees je alles over De Wonderwereld.

GGD inspectierapport
Landelijk register kinderopvang (LRK)

Het LRK-nummer heb je nodig voor je belastingaangifte. Ieder kinderdagverblijf en elke buitenschoolse opvang heeft een eigen nummer.

LRK-nummer KDV en Peuterwereld De Wonderwereld: 149754413


Pedagogisch beleid

Wil jij weten waarom we doen wat we doen? En hoe we jouw kind zoveel mogelijk laten ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen? Lees dan ons pedagogisch beleidsplan.

Pedagogisch beleidsplan KDV en PTW De Wonderwereld
WW_PSZ_drinken.jpg

Kindcentrum De Wonderwereld Kinderdagverblijf, Peuterwereld en Buitenschoolse opvang

Locatie
Haver 9
5731 LA Mierlo
T: 0492 66 70 47

 Openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 uur tot 12.30 uur, alleen in de schoolweken.

Kom je gezellig een keer een kijkje nemen? We geven je graag een rondleiding. Je ontmoet onze pedagogisch medewerkers en proeft de huiselijke sfeer.

Rondleiding aanvragen
Pand_Wonderwereld.jpg
Kindcentrum De Wonderwereld
Klik hier voor een routebeschrijving

Onze samenwerkingspartners