_DeVliegwereld_BSO_Header.jpg

Welkom bij BSO De Vliegwereld!

IMG_4494

Aangenaam kennis maken!

“We starten de BSO-middag in een vaste stamgroep met een tussendoortje en wat drinken, net zoals thuis. Daarna kiezen de kinderen zelf welke activiteit ze leuk vinden om te gaan doen. Binnen de vertrouwde omgeving van het kindcentrum hebben de kinderen een leuke, ontspannen tijd op de verschillende themapleinen. Wil je meer weten over onze BSO? Kom gerust een keer kijken. We geven je graag een rondleiding".

Monique van Ginneken

Vestigingsmanager kindcentrum De Vliegwereld

Rondleiding aanvragen


Themapleinen

Samen boodschappen doen, kokkerellen in het kookcafé en smullen maar! Ondertussen worden er creatieve mozaïekwerkjes gemaakt in het atelier, gedanst op het podium en  hutten gebouwd in het speelbos verderop. Op de verschillende themapleinen is er voor iedere leeftijd iets te beleven.

Sport en spel

Voetballen of hockeyen op het kunstgrasveld, bootcamp, estafettes of ren-tik spelletjes in de gymzaal. Twee keer per week is er een beweegspecialist op de BSO aanwezig die lekker actief met de kinderen bezig is, Zowel binnen als buiten worden verschillende sporten en beweegspellen uitgeprobeerd.

Voor ieder wat wils

Knutselen met de Pinguïns (4-6,5 jaar) of scrappen met de IJsvogels (8+ jaar). Bij iedere leeftijd horen andere uitdagingen. Ook de Sneeuwuilen (5,5-7,5 jaar) en de Adelaars (6,5-9 jaar) hebben dus hun eigen spelmaterialen en activiteitenaanbod, dat zowel aansluit bij de leeftijd van de kinderen als bij het thema waar op dat moment mee gewerkt wordt.

Inschrijven

Enthousiast over BSO De Vliegwereld? Schrijf je kind eenvoudig in via dit formulier!

DIRECT INSCHRIJVEN


Opvang op maat

Zodra jouw kind naar de basisschool gaat, kun je terecht bij BSO De Vliegwereld. Wil je graag opvang vóór schooltijd, na schooltijd of allebei? Tijdens vakantie- en studiedagen kun je de hele dag bij ons terecht.

Kies het BSO-pakket dat het beste bij jouw ritme past. Kies bijvoorbeeld zelf de eindtijd of het aantal vakantiedagen dat je per jaar nodig hebt. Bekijk ons complete dienstenaanbod voor alle mogelijkheden.

> Dienstenaanbod

VW_BSO_KlikTechniek.jpg
Tarieven 2021
Afname
Bruto uurtarief
Naschoolse opvang (52 weken)
€ 7,27
Naschoolse opvang (40 weken) tot 17.00
€ 9,44
Naschoolse opvang (40 weken) tot 17.30
€ 8,92
Naschoolse opvang (40 weken) tot 18.00
€ 8,23
Naschoolse opvang (40 weken) tot 18.30
€ 7,63
Naschoolse opvang (40 weken) tot 19.00
€ 7,27
Voorschoolse opvang (52 weken)
€ 7,27
Voorschoolse opvang (40 weken)
€ 8,23
Vakantieopvang
€ 8,23
Flexibele opvang
€ 8,23

 

Ruilregeling
Heb je een keer opvang nodig op een andere dag? Of een extra dag? Dat kan! Je mag opvangdagen namelijk ruilen. Dagen waarop je kind niet naar de BSO komt blijven een jaar lang geldig, zodat je die op een andere dag kunt inzetten. Vraag naar de mogelijkheden bij de vestigingsmanager.

Kinderopvangtoeslag
Wellicht heb je recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Vraag de toeslag op tijd aan. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Bereken je netto kosten
Wil je weten wat de buitenschoolse opvang jou netto gaat kosten? Maak eenvoudig een proefberekening met onze rekenhulp.

Bereken de nettokosten


Onze pedagogisch medewerkers

Even voorstellen...

Activiteitenkalender

Jaarlijks organiseren we allerlei leuke activiteiten en thema's voor de kinderen en ouders. Bekijk in onze jaarkalender welke avonturen we dit jaar (gaan) beleven, maar ook op welke dagen de BSO gesloten is.

Jaarkalender
VW_BSO_Knutselen2.jpg

Samen met ouders

We betrekken je graag bij de opvang van je kind. Daarom hebben we veel persoonlijk contact over hoe het met je kind gaat. We houden je op de hoogte via onze speciale ouderapp, met foto's en nieuws.

Onze oudercommissie behartigt de belangen van alle kinderen en ouders. Zij denken mee en geven advies over een aantal belangrijke onderwerpen, zoals veiligheid en pedagogisch beleid. Heb je vragen, tips of wil je graag deelnemen? Neem gerust contact op. 

E: OCvliegwereld@dekleinewereld.org

VW_BSO_Blokkenstapelen2.jpg

Inspectierapport GGD

Wij gaan met onze opvang alleen voor de beste kwaliteit. Om dat te beoordelen komt de GGD ieder jaar langs. In het GGD-rapport lees je alles over BSO De Vliegwereld.

GGD inspectierapport
Landelijk register kinderopvang (LRK)

Het LRK-nummer heb je nodig voor de belastingaangifte. Ieder kinderdagverblijf en elke buitenschoolse opvang heeft een eigen nummer.

LRK-nummer BSO De Vliegwereld: 157359426


Pedagogisch beleid

Wil jij weten waarom we doen wat we doen? En hoe we jouw kind zoveel mogelijk laten ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen? Lees dan ons pedagogisch beleidsplan.

Pedagogisch beleidsplan BSO De Vliegwereld
VW_BSO_Kruisjerondje.jpg

Kindcentrum De Vliegwereld Kinderdagverblijf, Peuterwereld en Buitenschoolse opvang

Locatie
Isabella van Spanjestraat 4
5122 LE Rijen
T: 0161 - 214 000

Openingstijden
Van maandag tot en met vrijdag, van 07.00-19.00 uur, aansluitend op de schooltijden. Je kunt je kind gedurende deze tijden brengen en halen, afhankelijk van de gekozen opvangvorm.

Kom onze BSO-ruimtes gerust een keer bekijken en ontmoet onze pedagogisch medewerkers. We geven je graag een rondleiding.

Rondleiding aanvragen
PandVliegwereld.jpg
Kindcentrum De Vliegwereld
Klik hier voor een routebeschrijving

Onze samenwerkingspartners