_DeVliegwereld_PSZ_Header.jpg

Welkom bij Peuterwereld De Vliegwereld

IMG_4494

Aangenaam kennis maken!

“Samen spelen, avonturen beleven en nieuwe dingen ontdekken. Aan het einde van de ochtend zitten de peuters boordevol verhalen en zouden ze best nog wat langer willen blijven. Spelenderwijs bereiden we jouw peuter voor op de basisschool. We spieken samen door de schuifdeuren om te zien wat de kleuters doen of spelen alvast een keer in de kleuterklas. Zo is de stap naar school straks niet meer zo groot. Kom gerust een keer een kijkje nemen. We geven je graag een rondleiding”.

Monique van Ginneken

Vestigingsmanager kindcentrum De Vliegwereld

Rondleiding aanvragen


Hoor je dat?

Welk geluid maakt een uil? Wie herkent het geluid van een bootje? Welk plaatje hoort bij het geluid van een trompet? We doen een geluidenspel waardoor we aandacht besteden aan taal. Door goed samen te luisteren, leren we (nieuwe) geluiden, klanken en woorden herkennen en onderscheiden.

Samen spelen en leren

In de bouwhoek ontstaat een groot kasteel, in de leeshoek verraden rode wangetjes dat het verhaal spannend is en in de huishoek verkleden we ons als vader en moeder. Na vers fruit, gaan we in kleine groepjes aan de slag. Knutselen in het atelier, een speurtocht in de ontdektuin of klauteren in de gymzaal.

3+ activiteiten

Een peuter van 3 wordt steeds nieuwsgieriger naar de wereld om zich heen. Daar spelen we graag op in. Tijdens de speciale 3+ middagen maken we kennis met letters, rekenen, techniek, natuur, kunst en zelfs Engels. We spelen op het kleuterplein, de grote speelplaats of nemen alvast een kijkje in de klas.

Inschrijven

Wil je jouw peuter voorbereiden op de basisschool? Schrijf je kind dan snel in via dit formulier!

DIRECT INSCHRIJVEN


Peuterwereld

Vanaf 2 jaar kan jouw kind terecht bij De Peuterwereld, voorheen peuterspeelzaal. We zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 8.45 tot 12.45 uur. Alle kinderen mogen 2 ochtenden naar keuze komen spelen. De kinderen lunchen op de groep. Je bent niet gebonden aan een vaste combinatie van dagdelen.

VVE-indicatie
Peuterwereld De Vliegwereld is een erkende VVE-locatie. Kinderen met een VVE-indicatie kunnen 4 ochtenden bij onze peuteropvang terecht, waarvan 2 gratis. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden.

VW_PSZ_balanceren.jpg
Tarieven en toeslagen

Het tarief voor De Peuterwereld is afhankelijk van jouw recht op kinderopvangtoeslag.

Recht op kinderopvangtoeslag
De Peuterwereld valt onder de Wet Kinderopvang en daarom kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Als je hier recht op hebt, betaal je in 2021 een bruto uurprijs van €8,46 voor De Peuterwereld. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Geen recht op kinderopvangtoeslag
Als je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag, dan betaal je een inkomensafhankelijke bijdrage volgens de ouderbijdragetabel van de gemeente. Om in aanmerking te komen voor deze aangepaste ouderbijdrage, hebben we de inkomensgegevens van beide ouders nodig.

Heb je vragen over de kinderopvangtoeslag of de hoogte van de ouderbijdrage? We kijken graag met je mee. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Planning en Plaatsing via penp@dekleinewereld.org.

Ruilregeling
Heb je een keer opvang nodig op een andere dag? Of een extra dag? Dat kan. Met onze unieke ruilregeling kun je eenvoudig opvangdagen ruilen. Komt je kind een keer niet, door bijvoorbeeld ziekte of vakantie, dan blijven de opvangdagen een jaar lang geldig om op een andere dag in te zetten. Vraag naar de mogelijkheden bij de vestigingsmanager.


Onze pedagogisch medewerkers

Even voorstellen...

Activiteitenkalender

Jaarlijks organiseren we allerlei leuke activiteiten en thema's voor de kinderen en ouders. Bekijk in onze jaarkalender welke avonturen we dit jaar (gaan) beleven.

Jaarkalender
VW_PSZ_3+activiteit.jpg

Samen met ouders

We betrekken je graag bij de opvang van je kind. Daarom hebben we veel persoonlijk contact over hoe het met je kind gaat. We houden je op de hoogte via onze speciale ouderapp, met foto's en nieuws.

Onze oudercommissie behartigt de belangen van alle kinderen en ouders. Zij denken mee en geven advies over een aantal belangrijke onderwerpen, zoals veiligheid en pedagogisch beleid. Heb je vragen, tips of wil je graag deelnemen? Neem gerust contact op. 

E: OCvliegwereld@dekleinewereld.org

Vliegwereld-158.jpg

Inspectierapport GGD

Wij gaan met onze opvang alleen voor de beste kwaliteit. Om dat te beoordelen komt de GGD ieder jaar langs. In het GGD-rapport lees je alles over Peuterwereld De Vliegwereld.

GGD inspectierapport
Landelijk register kinderopvang (LRK)

Het LRK-nummer heb je nodig voor je belastingaangifte. Ieder kinderdagverblijf en elke buitenschoolse opvang heeft een eigen nummer.

LRK-nummer Peuterwereld De Vliegwereld: 201312839


Pedagogisch beleid

Wil jij weten waarom we doen wat we doen? En hoe we jouw kind zoveel mogelijk laten ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen? Lees dan ons pedagogisch beleidsplan.

Pedagogisch beleidsplan
VW_PSZ_spelenmetwater.jpg

Kindcentrum De Vliegwereld Kinderdagverblijf, Peuterwereld en Buitenschoolse opvang

Locatie
Isabella van Spanjestraat 4
5122 LE Rijen
T: 0161 - 214 000

Openingstijden
Wij zijn tijdens de schoolweken geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.45 uur tot 12.45 uur.

Kom gerust eens bij ons kijken. We geven je graag een rondleiding.

Rondleiding aanvragen
PandVliegwereld.jpg
Kindcentrum De Vliegwereld
Klik hier voor een routebeschrijving

Onze samenwerkingspartners